Glommersträsk VVO

1949 Sköts ”officiellt” den första älgen i byn.

Två jaktdagar avklarade!

Efter att ha jagat måndag och tisdag kan vi nu avlägga följande rapport; Jaktlyckan har varit synnerligen god då vi knappt jagat nåt, och ända har 4 tjurar i slakteriet. Under måndagen fällde en tjur runt Stormyrliden av Linda S som även sköt på ytterligare en tjur. Efter viss kalabalik gick även den tjuren i backen. Då jobbet i slakteriet är extra omständigt detta år p.g.a. risken för CWD, blev det endast jakt på förmiddagen den första jaktdagen.

Dag 2, tisdag, fick en rivstart då Gerhard L sköt på en tjur redan innan hundarna var släppta runt Sandbäcken. Det blev ett tidsmässigt långt eftersök, trots att det i slutändan visade sig att tjuren bara gått ca 80 meter.
På eftermiddagen jagade vi på Nymyran där Magnus E fällde en fin tjur. Nya tag i morgon Onsdag!

PS. Vem hittar den gömda detaljen i bilden från kraftledningen? DS.

Följ & Gilla oss:

1 kommentar

  1. Jag ser han 😮
    Då slipper man gå till specsavers 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial