En ny rubrik har dykt upp i huvudmenyn på denna hemsida. Under denna rubrik ska vi samla gamla, härliga bilder med anknytning till älgjakten i Glommersträsk. Har du eller någon du känner sådana bilder? Dom tas tacksamt emot.
Tillsammans hjälps vi åt att namnge personen eller personerna på bilderna och försöker ange vilket år bilden är tagen. Kanske någon känner igen eller vet var bilden är tagen, eller i allra bästa fall t.o.m. har en historia bakom bilden?


Kan du bidra med något av ovanstående, kommentera inlägget. Eller skicka ett mail till elundqvist75gmail.com. Det går naturligtvis lika bra att prata med Emil eller någon annan i jaktlaget. Bilderna är numrerade så att det är enklare att ange vilken bild man vill bidra med information till.

Bild 1. Bengt Lööv med en fin tjur poserar i vackert höstväder.
Bild 2. En fälld älg spänns fast på traktorsläpen. Idag när vi pratar om att ”hämta älgar med traktorn” så menar vi ju fyrhjulingen, men här var det verkligen en traktor som användes. Vem är jägaren?
Bild 3. Storjägaren Olas Lundström har varit duktig på att hålla undan predatorer. På baksidan av denna bild har han skrivit ”ett av dom bättre åren”. Vi vet dock att det var många, många år som resultatet av jakt och utplacerade fällor såg ut ungefär såhär.
Bild 4. En fin tjur är fälld och delar av jaktlaget samlas. Fr.v. Evald Hedlund, okänd, Olas Lundström, okänd, okänd, okänd.
Bild 5. Okänd, Peter Dyballa Jr.
Bild 6. Fr.v. Carl-Gustaf Wikberg, Anders Hedlund, Peter Dyballa Jr, Olas Lundström, Pär Törnberg, Sune Wikberg, Olle Eriksson.
Bild 7. Fr.v. okänd, Anders Henriksson, Per Lundström, okänd (dold), okänd, Algot Lundström, okänd (dold), Thomas Törnberg, Peter Dyballa Jr, okänd, Olas Lundström. Sittandes bredvid älgen, skytten Ove Lundgren.